День пам'яті та примирення

2016-05-12

День пам'яті та примирення — пам'ятний день в Україні, що відзначається з 2015 року 8 травня, в річницю перемоги над нацизмом у Європі. Відповідно до указу Президента України, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини, підписаний наступником Гітлера, президентом Німеччини Карлом Деніцом. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

6 травня в Бандурському НВК була проведена тематична лінійка «8 травня - День пам’яті та примирення», екскурсії до шкільного музею.

«Нехай пам’ять про тих, хто віддав своє життя, назавжди залишиться в історії нашої вільної та незалежної України – це достойний приклад служіння своєму народу»

/Files/photogallery/свято 001.jpg
/Files/photogallery/свято 1 007.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi