2016-09-20
Чим корисні каштани?
Цінні властивості каштана були помічені досить давно. У лікувальних цілях використовується кора, листя, квітки, насіння та плоди цієї рослини. Горіхи каштана їстівного подрібнюють на борошно, з них же виганяють спирт. Вживаються їстівні горіхи сирими, смаженими і варенными. На смак трохи солодкуватий.
Плоди каштана загоюють рани, знеболюють, знімають запалення, мають бактерицидні, сечогінні, кровоспинні, венотонизирующими, антиоксидантні, терпкими властивостями, служать для профілактики і лікування пухлинних захворювань, що перешкоджають утворенню тромбів, знижують температуру при застуді.
Чим корисний каштан їстівний
Каштан їстівний багатий поживними речовинами. Застосовується в народній і науковій медицині в якості компонента багатьох лікарських препаратів. Горіх вживають в їжу. Він містить вітаміни, мінеральні речовини, клітковину, білки і вуглеводи. Даний продукт є дуже калорійним, тому його слід вживати в обмеженій кількості людей, які страждають ожирінням. У дозрілих плодах корисних речовин значно більше, ніж у ранніх горіхах.
Учні Бандурського НВК взяли активну участь в акції по збору лікарських рослин