Каштани - лікарська рослина

2016-09-20

Чим корисні каштани?

Цінні властивості каштана були помічені досить давно. У лікувальних цілях використовується кора, листя, квітки, насіння та плоди цієї рослини. Горіхи каштана їстівного подрібнюють на борошно, з них же виганяють спирт. Вживаються їстівні горіхи сирими, смаженими і варенными. На смак трохи солодкуватий.

Плоди каштана загоюють рани, знеболюють, знімають запалення, мають бактерицидні, сечогінні, кровоспинні, венотонизирующими, антиоксидантні, терпкими властивостями, служать для профілактики і лікування пухлинних захворювань, що перешкоджають утворенню тромбів, знижують температуру при застуді.

Чим корисний каштан їстівний

Каштан їстівний багатий поживними речовинами. Застосовується в народній і науковій медицині в якості компонента багатьох лікарських препаратів. Горіх вживають в їжу. Він містить вітаміни, мінеральні речовини, клітковину, білки і вуглеводи. Даний продукт є дуже калорійним, тому його слід вживати в обмеженій кількості людей, які страждають ожирінням. У дозрілих плодах корисних речовин значно більше, ніж у ранніх горіхах.

Учні Бандурського НВК взяли активну участь в акції по збору лікарських рослин

/Files/photogallery/P9190543.JPG/Files/photogallery/P9190539.JPG/Files/photogallery/P9190513.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi