Екскурсія до Львова

2014-04-04

/Files/images/P3240136.JPG/Files/images/P3250255.JPG/Files/images/P3260299.JPG

Весняні канікули… Пора відпочинку! Чому б не об’єднати приємне з корисним?

Під керівництвом Вовк С.А., яка бездоганно організувала екскурсію, ми поринули в загадковий світ міста ЛЕВА!

Львів – дуже гарне місто, в певній мірі домашнє, затишне, сюди хочеться повертатися навіть просто так – прогулятися центральними вуличками і випити чаю чи запашної кави у місцевих кав’ярнях.

Наша мандрівка почалася екскурсією Середньовічним Львовом з площі Ринок на незвичайному чудо-поїзді. То є основна оглядова екскурсія затишними древніми вуличками міста. Згодом ми познайомилися з нашим екскурсоводом Володимиром Петровичем, який запропонував пішохідну екскурсію-прогулянку по місту. Ми побачили та отримали змогу оцінити основні пам’ятки архітектури, піднятися на вершину Високого Замку і насолодитися краєвидами Львова з найвищого пагорба.

Незабутньою для нас стала екскурсія Личаківським кладовищем – музеєм під відкритим небом. Саме тут поховані особистості: Іван Франко з Ольгою Хоружинською, Соломія Крушельницька,Володимир Івасюк, Ігор Білозір та багато інших видатних постатей.

Дітям стала до вподоби екскурсія до майстерні шоколаду, львівських кав’ярень та кавової копальні. Саме тут ми зрозуміли, що Львів і кава – поняття нерозривні.

Відома Золота підкова Львівщини… Наш досвідчений екскурсовод Володимир Петрович допоміг нам освоїти найпоширеніший туристичний маршрут, який включає в себе відвідання Золочівського, Підгорецького, Олеського замків, Унівської Лаври та Свіржа. Зі слів Володимира Петровича, маршрут був створений з власної ініціативи Бориса Возницького (нині покійного директора Львівської мистецької галереї) для популяризації замкової спадщини Галичини.

Ці ж замки ми могли побачити в мальовничому дворі Палацу Потоцьких (Парк мініатюр замків та оборонних споруд Давньої України у Львові).

Завершальним етапом нашої подорожі стала поїздка до Жовкви – міста-фортеці, де ми відвідали музей (Жовківський замок), римо-католицький костел, греко-католицьку церкву та синагогу.

Львів справив на всіх екскурсантів незабутнє враження, кожен отримав масу задоволення та цінної інформації. Спогади від мандрівки залишаться в наших серцях на довгі роки.

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi