День Землі

2017-03-24

День Землі святкується у багатьох країнах у день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). ООН святкує День Землі зазвичай 20-21 березня.

26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Перша «одноразова» акція цього дня пройшла 1970 року в США. Її успіх окрилив організаторів, і з того часу святкування стало регулярним.

Щороку 20-21 березня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому, збереження Людини і Культури.

Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 1954 року. Він відлитий з монет — дитячих пожертв з усіх континентів — і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлені ордени та медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні промовляє: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Учні Бандурського НВК теж долучилися до проведення Міжнародного дня Землі,створивши виставку малюнків,

присвячених питанням збереження довкілля.

Старшокласники організували похід до водойми, як символу зародження життя.

/Files/photogallery/лінійка.JPG/Files/photogallery/малюнки.JPG/Files/photogallery/вогнище.JPG/Files/photogallery/віка.JPG/Files/photogallery/ставок.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi